Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, 25 Μαρτίου

Celebrating 200 Years of Independence in Greece on 25 March 2021

Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου, Έλληνες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Ελληνική Ημέρα Ανεξαρτησίας, η οποία είναι εθνική εορτή στην Ελλάδα.

Σήμερα σηματοδοτεί την 200ή επέτειο της Ελληνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας.

Αυτό συμβαίνει όταν οι Έλληνες θυμούνται τον μακρύ αγώνα τους ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, μια προσπάθεια που τελικά οδηγεί στην ανεξαρτησία της Ελλάδας. Σήμερα, στην πραγματικότητα, σηματοδοτεί την αρχή του Ελληνικού Πολέμου για την Ανεξαρτησία, όχι το τέλος.

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία κυβέρνησε για περίπου τετρακόσια χρόνια, και αυτό δεν ήταν εύκολο για τους Έλληνες. Όσοι δεν μπόρεσαν να φύγουν από την Ελλάδα και να δημιουργήσουν νέες ζωές στη Δυτική Ευρώπη υπέφεραν. Η τουρκική βασιλεία ήταν καταπιεστική για πολλούς λόγους.

Ένα πρόβλημα ήταν ότι είχαν προφανή αδιαφορία για το ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας. Σε ένα σημείο, χρησιμοποίησαν τον Παρθενώνα για να αποθηκεύσουν πυρομαχικά και δεν το αντιμετώπισαν ως το όμορφο, ιστορικό ορόσημο που ήταν πραγματικά. Ένα άλλο πρόβλημα ήταν ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν μπόρεσαν να εκφράσουν την πίστη τους στο κοινό. Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας είναι Ορθόδοξο, αυτό προκάλεσε ένα αίσθημα ανησυχίας στον ελληνικό λαό.

The Best Way to Honor Liberty is to Preserve it – A Message to Heroes'  Posterity | archive , opinions , viewpoints | The National Herald

Αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα προβλημάτων που προέκυψαν μεταξύ των Τούρκων και των Ελλήνων. Γενικά, επειδή οι Έλληνες ένιωθαν καταπιεσμένοι, αυτό προκάλεσε αναταραχές σε όλη την κατεχόμενη Ελλάδα. Υπήρξαν πολλά κινήματα αντίστασης που σχηματίστηκαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής κυριαρχίας. Ωστόσο, μόλις πριν από τις 25 Μαρτίου 1821, αυτά τα κινήματα αποτελούσαν πραγματική απειλή για την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Τι διαφέρει λοιπόν από την αντίσταση που θα οδηγούσε τελικά στην ελευθερία της Ελλάδας; Λοιπόν, υπήρχαν διάφοροι παράγοντες στο παιχνίδι. Πρώτον, ο ελληνικός λαός τελικά κουράστηκε από την τουρκική κυριαρχία, οπότε οργάνωσαν τους πόρους τους και δημιούργησαν ένα κίνημα αντίστασης που τελικά ήταν επιτυχές.

Η Ελλάδα είχε επίσης βοήθεια από άλλες χώρες, ιδιαίτερα από τους Βρετανούς, με τις οποίες ήταν η μόδα να αγκαλιάσει οτιδήποτε από την Αρχαία Ελλάδα. Κατάλαβαν ότι χωρίς την επιρροή της Ελλάδας, οι σύγχρονες πνευματικές, καλλιτεχνικές και επιστημονικές γνώσεις μπορεί να μην είναι τόσο προηγμένες όσο είναι σήμερα. Στη μάχη του Ναβαρίνου, οι βρετανικές, ρωσικές και γαλλικές δυνάμεις κατέστρεψαν έναν οθωμανικό στόλο. Αυτή η μάχη ήταν μια μεγάλη νίκη που οδήγησε τελικά στην υπογραφή της Συνθήκης του Ερντίν το 1829, η οποία τελικά καθιέρωσε ένα ανεξάρτητο ελληνικό κράτος.

Αν και αυτό που ακολούθησε ήταν μια περίοδος αβεβαιότητας στην Ελλάδα, η χώρα ήταν επίσημα ανεξάρτητη.

Σήμερα, οι πόλεις σε όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν. Σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική, τη Νέα Ζηλανδία και πέραν αυτής – οι Έλληνες θα κρατούν ψηλά τη γαλάζια και λευκή σημαία τους με υπερηφάνεια!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *